Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka – Bc. Petra Lupínková
Bc. Petra Lupínková
Master's thesis
Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka
Pasta with addition of fiber and their benefits to human nutrition
Abstract:
Cílem této diplomové práce s názvem "Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výživě člověka" bylo navrhnout vhodnou recepturu pro výrobu bezlepkových těstovin. V laboratoři na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně bylo vyrobeno celkem 30 vzorků bezlepkových těstovin, a to z bezlepkových surovin -- rýžové a kukuřičné mouky. Pro zvýšení nutriční hodnoty produktů byly přidány …moreAbstract:
The aim of the thesis entitled "Pasta with addition of fiber and their benefits to human nutrition" was to design a suitable recipe for the production of gluten-free pasta. In the laboratory at the Institute of Food Technology at Mendel University was produced a 30 samples of gluten-free pasta altogether and they were made from gluten-free ingredients - rice and corn flour. Various types of fibers …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Bezlepkové těstoviny
Radek Koudelka -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Tereza BLÁHOVÁ