Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka – Bc. Petra Lupínková
Bc. Petra Lupínková
Master's thesis
Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka
Pasta with addition of fiber and their benefits to human nutrition
Anotácia:
Cílem této diplomové práce s názvem "Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výživě člověka" bylo navrhnout vhodnou recepturu pro výrobu bezlepkových těstovin. V laboratoři na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně bylo vyrobeno celkem 30 vzorků bezlepkových těstovin, a to z bezlepkových surovin -- rýžové a kukuřičné mouky. Pro zvýšení nutriční hodnoty produktů byly přidány …viacAbstract:
The aim of the thesis entitled "Pasta with addition of fiber and their benefits to human nutrition" was to design a suitable recipe for the production of gluten-free pasta. In the laboratory at the Institute of Food Technology at Mendel University was produced a 30 samples of gluten-free pasta altogether and they were made from gluten-free ingredients - rice and corn flour. Various types of fibers …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Bezlepkové těstoviny
Radek Koudelka -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Tereza BLÁHOVÁ