Bc. Petra Lupínková

Master's thesis

Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka

Pasta with addition of fiber and their benefits to human nutrition
Anotácia:
Cílem této diplomové práce s názvem "Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výživě člověka" bylo navrhnout vhodnou recepturu pro výrobu bezlepkových těstovin. V laboratoři na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně bylo vyrobeno celkem 30 vzorků bezlepkových těstovin, a to z bezlepkových surovin -- rýžové a kukuřičné mouky. Pro zvýšení nutriční hodnoty produktů byly přidány …viac
Abstract:
The aim of the thesis entitled "Pasta with addition of fiber and their benefits to human nutrition" was to design a suitable recipe for the production of gluten-free pasta. In the laboratory at the Institute of Food Technology at Mendel University was produced a 30 samples of gluten-free pasta altogether and they were made from gluten-free ingredients - rice and corn flour. Various types of fibers …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Agronomy

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology

Práce na příbuzné téma