Motiv smrti a utrpení v díle španělského filozofa M. de Unamuna – Tereza HOMULKOVÁ
Tereza HOMULKOVÁ
Bachelor's thesis
Motiv smrti a utrpení v díle španělského filozofa M. de Unamuna
An important figure in the spanish philosophy Theme of death and suffering in the writings of the spanish philosopher M. de Unamuno
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá motivem smrti a utrpení v díle španělského filozofa M. de Unamuna. V práci je přiblížena autorova filozofie a jeho možné zařazení do iracionalismu, existencialismu a voluntarismu. Jsou vysvětleny základní pojmy Unamunovy filozofie, tj. člověk z masa a kostí (el hombre de carne y hueso), konflikt rozumu a citu (el conflicto entre la razón y sentimiento), touha po nesmrtelnosti …viacAbstract:
This thesis deals with the theme of death and suffering in the writings of the spanish philosopher M. de Unamuno. It is introduced author's philosophy and its possible inclusion to irrationalism, existentialism and voluntarism. It explains the terms of Unamuno's philosophy as the man of flesh and bones, the conflict of reason a emotion, the desire for immortality, tragic sense and coexistence with …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2012
Zverejniť od: 29. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2013
- Vedúci: PhDr. Jana Černá, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOMULKOVÁ, Tereza. Motiv smrti a utrpení v díle španělského filozofa M. de Unamuna. Plzeň, 2012. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.6.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 6. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáUniversity of West Bohemia
Faculty of Philosophy and ArtsBachelor programme / odbor:
Humanities Studies / Humanities
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vybraných rizik pokrmů z rybího masa, výrobků z rybího masa a mořských plodů ve vybraných zařízeních poskytujících stravovací služby.
Milena Forejtová -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová -
Porovnání složení a výtěžnosti masa bažantů a slepic z volné přírody a z voliérového chovu
Eva Jurková -
Španělská kultura, filosofie a věda: Generace 98
Mariana VĚRNÁ -
Existencialismus Miguela de Unamuna
Adriana Bečková -
Del sentimiento trágico de |a vida: el hombre frente a la muerte
Silvie Gorroňová