Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie – Hana Dubinová
Hana Dubinová
Bachelor's thesis
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Determination of Thermodynamic Parameters of Selected Cyclodextrin or Cucurbituril Complexes by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá studiem vazebných poměrů mezi cyklodextrinovými makrocykly s vybranými ligandy metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na cyklodextriny, jejich vlastnosti a využití, dále se zabývá metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie a supramolekulární chemii. Cílem experimentální části bylo za pomoci isotermální titrační mikrokalorimetrie …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the study of binding ratios between cyclodextrin macrocycles with selected ligands by isothermal titration microcalorimetry. The theoretical part of the bachelor thesis focuses on cyclodextrins, their properties and applications, and also deals with the method of isothermal titration microcalorimetry and supramolecular chemistry. The aim of the experimental part was to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DUBINOVÁ, Hana. \textit{Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/sj1fjd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dubinová, Hana. Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Chemistry and Analysis
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.