Možnosti modifikace receptur pro výrobu nealkoholického piva – Bc. Pavel Kovář
Bc. Pavel Kovář
Master's thesis
Možnosti modifikace receptur pro výrobu nealkoholického piva
Possibilities of recipe modification for non-alcoholic beer production
Abstract:
V této práci jsem se zaměřil na propojení výhod použití speciálních kvasinek s omezenou tvorbou alkoholu a zlepšení senzorického profilu použitím vybraných sladů.Byly připraveny tři mladiny z rozdílného základního sladu, plzeňského, vídeňského a mnichovského. Mladiny byly zakvašeny vždy dvěma kmeny kvasinek Saccharomycodes ludwigii, DSM 70550 a DSM 70551. Každé pivo bylo podrobeno analýze na přístroji …moreAbstract:
In this work, I focused on linking the benefits of using special yeasts with limited alcohol production and improving the sensory profile using selected malts.Three worts were prepared from different basic malt, Pilsen, Vienna and Munich. The worts were always fermented with two strains of yeast Saccharomycodes ludwigii, DSM 70550 and DSM 70551. Each beer was analyzed on a FermentoFlash instrument …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Petr Otřísal, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology