Bc. Pavel Kovář

Master's thesis

Možnosti modifikace receptur pro výrobu nealkoholického piva

Possibilities of recipe modification for non-alcoholic beer production
Abstract:
V této práci jsem se zaměřil na propojení výhod použití speciálních kvasinek s omezenou tvorbou alkoholu a zlepšení senzorického profilu použitím vybraných sladů.Byly připraveny tři mladiny z rozdílného základního sladu, plzeňského, vídeňského a mnichovského. Mladiny byly zakvašeny vždy dvěma kmeny kvasinek Saccharomycodes ludwigii, DSM 70550 a DSM 70551. Každé pivo bylo podrobeno analýze na přístroji …more
Abstract:
In this work, I focused on linking the benefits of using special yeasts with limited alcohol production and improving the sensory profile using selected malts.Three worts were prepared from different basic malt, Pilsen, Vienna and Munich. The worts were always fermented with two strains of yeast Saccharomycodes ludwigii, DSM 70550 and DSM 70551. Each beer was analyzed on a FermentoFlash instrument …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Petr Otřísal, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology