Bc. Pavel Kovář

Master's thesis

Možnosti modifikace receptur pro výrobu nealkoholického piva

Possibilities of recipe modification for non-alcoholic beer production
Anotácia:
V této práci jsem se zaměřil na propojení výhod použití speciálních kvasinek s omezenou tvorbou alkoholu a zlepšení senzorického profilu použitím vybraných sladů.Byly připraveny tři mladiny z rozdílného základního sladu, plzeňského, vídeňského a mnichovského. Mladiny byly zakvašeny vždy dvěma kmeny kvasinek Saccharomycodes ludwigii, DSM 70550 a DSM 70551. Každé pivo bylo podrobeno analýze na přístroji …viac
Abstract:
In this work, I focused on linking the benefits of using special yeasts with limited alcohol production and improving the sensory profile using selected malts.Three worts were prepared from different basic malt, Pilsen, Vienna and Munich. The worts were always fermented with two strains of yeast Saccharomycodes ludwigii, DSM 70550 and DSM 70551. Each beer was analyzed on a FermentoFlash instrument …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Otřísal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology