Ing. Pavel PLEVA, DiS.

Doctoral thesis

Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus

Factors influencing biogenic amines production by selected strains of genera Enterococcus and Staphylococcus
Abstract:
Biogenní aminy vznikají dekarboxylázovou aktivitou mikroorganizmů v potravinách. Jejich vysoké množství přijímané potravinami může ohrozit kvalitu a bezpečnost potravin a mohou negativně působit na zdraví člověka. Cílem dizertační práce bylo zjistit vliv faktorů na dekarboxylázovou aktivitu vybraných kmenů enterokoků a stafylokoků izolovaných z potravin. V této práci byl nejprve proveden skríning produkce …more
Abstract:
Biogenic amines are produced by the decarboxylase activity of microorganisms in food. Their high amounts can adversely affect human health. Therefore, the aim of this thesis was to determine the influence of factors on the decarboxylase activity of selected strains of enterococci and staphylococci, which were isolated from selected food. In this work, the potencial to produce 8 biogenic amines (phenylethylamine …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 6. 2017

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 10. 2017

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PLEVA, Pavel. Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus. Zlín, 2017. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe