Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase – Michaela Seilerová
Michaela Seilerová
Bakalářská práce
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Factors affecting postmortem changes in pork meat
Anotace:
Cílem práce je vytvoření literárního přehledu o problematice kvality vepřového masa. V bakalářské práci jsou popsány nejen hlavní ukazatelé kvality vepřového masa s jeho chemickým složením, ale také vnější a vnitřní faktory, které se na jeho kvalitě významně podílejí. Maso má různorodou histologickou strukturu, proměnlivé chemické složení, stejně jako senzorické a technologické vlastnosti. Nutričně …víceAbstract:
The thesis focused on the summary of the quality of pork. The main indicators of the quality of pork and of meat generally together with a chemical composition and the external and internal factors dealing with the quality of meat are described in the thesis. The various histological structure, the variable chemical content, technological features are found in meat. The structure and composition depends …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEILEROVÁ, Michaela. \textit{Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/slfgg2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová -
Vlivy působící na jakost masa.
Michaela Trojanová -
Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa
Šárka Nejedlá -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Michaela Myšková -
Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa
Karolína Trčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva