Bc. Martina Tesařová

Diplomová práce

Vliv zahřívání vajec během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu

The effect of preincubation on hatchabiliy of meat type chicken during longtime storage
Anotace:
Dlouhodobé skladování násadových vajec má negativní vliv na líhnivost, délku líhnutí a kvalitu jednodenních kuřat. Preinkubace násadových vajec během skladování je způsob, jak eliminovat jeho negativní vliv. Při preinkubaci dochází k posunutí stupně embryonálního vývoje.Cílem diplomové práce bylo zjistit, jestli opakovaná preinkubace násadových vajec během skladování po dobu 2x4 a 2x8 hodin (35° C …více
Abstract:
Longtime storage of fertilized eggs have negative effect on hatchability, length of hatching and quality of one day old chikens. Preincubation of fertilized eggs during storage is way to eliminate its negative effect. During preincubation the stage of embryonic development was shifted. The goal of this thesis is to determinate, if the repeated preincubations of fertilized eggs during storage time period …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta