Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií – Bc. Dagmar Válková
Bc. Dagmar Válková
Diplomová práce
Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií
Determination of Selected Analytical Parameters and Biologically Active Substances in Pseudocereal Products
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku, zpracování, zdravotní účinky a využití jednotlivých pseudocereálií pohanky, amarantu a quinoi. V práci jsou také popsány biologicky aktivní látky a analytické metody využívané pro stanovení vybraných parametrů, antioxidační aktivity a obsahu volných polyfenolů. Praktická část se zabývá stanovením sušiny, popela, hrubé bílkoviny a vlákniny …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis is focused on the characteristics, processing, health effects and the usage of pseudocereals - buckwheat, amaranth and quinoa. Biologically active compounds and analytical methods for determination of selected parameters, the antioxidant activity and the content of free polyphenols are also described. The practical part deals with the determination of dry matter, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2016
Zveřejnit od: 29. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁLKOVÁ, Dagmar. \textit{Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií} Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/snsnrx/. [cit. 2024-04-23].
Jak správně citovat práci
Válková, Dagmar. Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin