Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže – Karel Rak
Karel Rak
Bakalářská práce
Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže
Preparation of Hydrolysates/Gelatins from unused parts of Poultry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou želatin a hydrolyzátů z nevyužitých částí drůbeže, konkrétně z kuřecích hlav. Práce je rozdělena do dvou částí. V první, teoretické části, je popsáno jateční opracování drůbeže a vedlejší produkty, které při něm vznikají. Dále je charakterizována výroba a využití želatiny z těchto produktů. Praktická část je zaměřena přímo na přípravu želatiny z kuřecích hlav …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with preparation of gelatines and hydrolysates from unused parts of poultry - chicken heads. The thesis consists of two parts. The first, theoretical parts, covers slaughter process, processing of poultry and by-products created by it. Furthermore, it contains production processes and utilization of gelatines from these by-products. Practical part is focused on preparation of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Rak, Karel. Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Polymerní materiály a technologie
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Zpracování odpadních bílkovin z kuřecího odkosťovače na kolagenní produkty
Daniel Krybus -
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Jan Daněk -
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Barbora Pešková -
Ocenění podniku Vodňanská drůbež
Ganna Biryukova -
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Lukáš Konečný -
Automaticky řízený vchodový systém pro drůbež
Tomáš Grček -
Nutriční potřeba živin v krmné směsi pro cvrčky (Achetta domesticus) jako krmného komponentu ve směsích pro drůbež
Terezie Straková