Bc. Šárka Kuchyňková

Diplomová práce

Změny obsahových látek v brukvovité zelenině při různé kulinární úpravě

Changes in contents of cruciferous vegetables at various culinary technologies
Anotace:
Brukvovitá zelenina obsahuje řadu potenciálně antikarcinogenních výživových faktorů, ke kterým patří karotenoidy, vitamin C, vláknina, flavonoidy a další fenolické látky a glukosinoláty a jejich rozkladné produkty. Obsah těchto bioaktivních složek se v zelenině liší. Rozdíly v jejich obsahu závisí na genetických a environmentálních faktorech jako jsou růstové podmínky, sklizeň a skladování, zpracování …více
Abstract:
Brassica vegetables contain a range of potentially anticarcinogenic dietary factors including carotenoids, vitamin C, flavonoids and other phenolic compounds, glucosinolates and their degradation products. The content of these bioactive components in vegetable varies. Variation in their content depends upon both genetics and environmental factors, including growing conditions, harvest and storage, …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2007
  • Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
  • Oponent: RNDr. Petr Zobač, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní vědy

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.