Využití biologicky aktivních látek pro zvýšení obranyschopnosti porostů máku proti houbovým chorobám – Jakub Tláskal
Jakub Tláskal
Bakalářská práce
Využití biologicky aktivních látek pro zvýšení obranyschopnosti porostů máku proti houbovým chorobám
The use of biologically active substances to increase the defences of poppy crops against fungal diseases
Anotace:
V rámci provozního pokusu byl ověřován vliv vybraných biologicky aktivních látek na zdravotní stav a produkční parametry porostů máku. Na porosty máku byly aplikovány vybrané přírodní látky. Použity byly tyto látky: Flora (přípravek na bázi laktobacilů), Lexin (směs huminových kyselin, fulvokyselina a auxinů), následně byli tyto varianty porovnávány s neošetřenou kontrolou a variantou, na kterou …víceAbstract:
The effect of selected biologically active substances on the health status and production parameters of poppy stands was tested in an operational experiment. Selected natural substances were applied to poppy crops. Flora (a lactobacillus-based product), Lexin (a mixture of humic acids, fulvic acid and auxins) were used, followed by a comparison with an untreated control and a variant to which Prometheus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Pavel Procházka, Ph.D.
- Oponent: Jan Řehoř, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TLÁSKAL, Jakub. \textit{Využití biologicky aktivních látek pro zvýšení obranyschopnosti porostů máku proti houbovým chorobám}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/ssfc1i/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Mák - obsahové látky v semenech máku a makovině
Matyáš Chalupný -
Chuťové látky máku a sezamu
Kateřina Pecková -
Využití přírodních látek při ošetření osiva máku setého
Stanislav Drapač -
Vliv moření osiv přírodními látkami s fungicidně insekticidním účinkem na počáteční fáze růstu máku setého
Miloš Hlídek -
Využití přírodních látek při ošetření osiva máku setého
Josef Molák -
Genové a genomové duplikace ve šlechtění kulturních plodin se zaměřením na Mák setý
Aneta MATZNEROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva