Bc. Michaela Petreňová

Diplomová práce

Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka

Influence of Time and Temperature on Storare of the Viscosity of UHT Milk
Anotace:
Předkládaná diplomová práce se zabývá změnou viskozity mléka v závislosti na podmínkách skladování. Teoretická část popisuje složení mléka a jeho viskozitu, dále je vysvětlená technologie UHT zpracování a popsány vlivy, které má UHT ošetření a skladování na senzorickou jakost mléka. V praktické části byly sledovány změny viskozity v modelových vzorcích mléka. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti …více
Abstract:
This diploma thesis deals with a change viscosity of milk depending on the storage conditions. The theoretical part describes the composition of milk and its viscosity, further explains the UHT technology and describes the effects that UHT treatment and storage have on the sensory quality of the milk. In the practical part were observed changes in viscosity in milk samples. The conclusion of the whole …více
 

Klíčová slova

mléko UHT viskozita skladování
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Petreňová, Michaela. Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin