Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka – Bc. Michaela Petreňová
Bc. Michaela Petreňová
Master's thesis
Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka
Influence of Time and Temperature on Storare of the Viscosity of UHT Milk
Abstract:
Předkládaná diplomová práce se zabývá změnou viskozity mléka v závislosti na podmínkách skladování. Teoretická část popisuje složení mléka a jeho viskozitu, dále je vysvětlená technologie UHT zpracování a popsány vlivy, které má UHT ošetření a skladování na senzorickou jakost mléka. V praktické části byly sledovány změny viskozity v modelových vzorcích mléka. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti …moreAbstract:
This diploma thesis deals with a change viscosity of milk depending on the storage conditions. The theoretical part describes the composition of milk and its viscosity, further explains the UHT technology and describes the effects that UHT treatment and storage have on the sensory quality of the milk. In the practical part were observed changes in viscosity in milk samples. The conclusion of the whole …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Petreňová, Michaela. Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka
Jiří Štěpánek -
Mléčné výrobky ošetřené technologií UHT
Tereza Emingrová -
Hodnocení kvality pasterovaného a UHT mléka
Petra Kucerova -
Výroba a kvalita UHT mlieka
Michaela Sabotová -
Porovnání kvality UHT mléka
Markéta Neubauerová -
Vliv doby skladování na vlastnosti UHT mléka
Martin Vácha