Bc. Dušan UHEREK

Diplomová práce

Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele

Effect of Addition of Sulphur Dioxide to Wine on its Chosen Analytical Indicators
Anotace:
Tématem této diplomové práce bylo stanovení míry vlivu přídavku oxidu siřičitého do lahvovaných vín. Práce také popisuje technologické postupy výroby vína a charakterizuje použití oxidu siřičitého při aplikaci do vína. Celkem bylo analyzováno dvanáct párů vzorků bílých vín s rozdílným obsahem oxidu siřičitého. Kromě analýzy na oxid siřičitý, byl sledován obsah rozpuštěného kyslíku, celková antioxidační …více
Abstract:
The topic of this thesis was to determine the degree of sulphur dioxide addition to bottled wines. The work also describes the technological processes of wine production and characterizes the use of sulphur dioxide when applied to wine. Altogether twelve pairs of samples of white wines with different content of sulphur dioxide were analyzed. In addition to sulphur dioxide analysis, dissolved oxygen …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

UHEREK, Dušan. Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma