Obsah mastných kyselin a jejich esterů ve vybraných odrůdách červeného vína – Bc. Marie GABRIELOVÁ
Bc. Marie GABRIELOVÁ
Diplomová práce
Obsah mastných kyselin a jejich esterů ve vybraných odrůdách červeného vína
The Content of Fatty Acids and their Esters in the Selected Red Wine Varieties
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na stanovení mastných kyselin a jejich esterů pomocí plynové chromatografie ve vybraných vzorcích červeného vína. Byla vyzkoušena možnost úpravy vzorků a nalezeny optimální chromatografické podmínky pro jejich analýzu. Bylo stanoveno množství mastných kyselin a jejich esterů ve vybraných vzorcích a získané hodnoty byly porovnány s publikovanou literaturou.Abstract:
The master thesis is focused on the determinantion of fatty acids and their esters by gas chromatography in selected samples of red wine. The posibility of samples treatment was tested and optimal chromatographic conditions for their analysis were found. The quantity of fatty acids and their esters in selected samples was determined and the values obtained were compared with the published literature …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GABRIELOVÁ, Marie. Obsah mastných kyselin a jejich esterů ve vybraných odrůdách červeného vína. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie
Markéta Nečasová -
Analýza mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních metodou plynové chromatografie
Simona Fraňková -
Využití plynové chromatografie v analýze mléka
Tomáš SULOVSKÝ -
Diagnostika adrenoleukodystrofie pomocí plynové chromatografie
Martina Žmolilová -
Analýza mastných kyselin v diglyceridech a triglyceridech z hemolymfy a tkání hmyzu pomocí plynové chromatografie
Tomáš URBAN -
Analýza mastných kyselin v diglyceridech a triglyceridech tělních tekutin pomocí plynové chromatografie
Ivana SCHNEEDORFEROVÁ