Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích – Bc. Michaela BURIANOVÁ
Bc. Michaela BURIANOVÁ
Diplomová práce
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
The influence of water activity on the microbiological content in meat products
Anotace:
Cílem této diplomové práce je sledovat, jakým způsobem ovlivňuje množství vody (vodní aktivita) množství mikroorganismů ve vybraných balených masných výrobcích z pohledu norem, které udávají jejich specifické požadavky na zdravotní nezávadnost těchto výrobků. První část této práce popisuje různé typy obalových materiálů masných výrobků, rody mikroorganismů, které se v nich vyskytují a definici vodní …víceAbstract:
The aim of this thesis is to monitor how the amount of water (water activity) affects the amount of microorganisms is selected packaged meat products from the point of view standards, which specify their specific requirements for the health safety of these products. The first part of this work describes various types of packaging materials of meat products, the microorganisms that occur in them and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BURIANOVÁ, Michaela. \textit{Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích} [online]. České Budějovice, 2019 [cit. 2023-06-04]. Dostupné z: https://theses.cz/id/stnum0/. Diplomová práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. Vedoucí práce Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Jak správně citovat práci
BURIANOVÁ, Michaela. Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Kristýna Chybová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Detekce mikroorganismů v pasterizovaném mléce pomocí hmotnostní spektrometrie
Martina SZABOVÁ -
Srovnání kolonizace kořenů rhizosférními mikroorganismy v konvenčně a ekologicky ošetřovaných vinohradech
Kateřina Millerová -
Možnosti přežívání a množení patogenních a nepatogenních mikroorganismů v cukrářských výrobcích
Monika Šrubařová
Název
Vložil
Vloženo
Práva