Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě. – Bc. Dagmar LUŽNÁ
Bc. Dagmar LUŽNÁ
Master's thesis
Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.
Practical Use of Macrobiotics in Human Diet
Abstract:
Diplomová práce řeší problematiku optimálního složení stravy pro osoby s hypertenzí. Porovnává nutriční hodnoty jídelníčku lázní specializovaných na kardiovaskulární onemocnění a běžné makrobiotické stravy vzhledem k doporučeným denním dávkám jednotlivých nutrientů. Lázeňská dieta vykazuje oproti doporučeným denním dávkám mírně snížené množství energie, zejména nižší podíl sacharidů a vitaminu C { …moreAbstract:
Thesis deals with the optimal diet for people with hypertension. It compares the nutritional values of eating in the spas, which are specializing in cardiovascular diseases and common macrobiotic diet in relation to recommended daily portions for the individual nutrients. The spa diet compared to recommended daily doses shows slightly reduced amount of energy, notably lower proportion of carbohydrates …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14976
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2010
- Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
LUŽNÁ, Dagmar. Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Možnosti posouzení nutriční hodnoty stravy
Valeriya Kuznetsova -
Komparace webových stránek zaměřených na výživové hodnoty
Anna Tietzová -
Nutriční hodnota stravy v zařízeních s pečovatelskou službou
Monika KOHOUTOVÁ -
Nutriční hodnoty u vybraných skupin příslušníků státní policie ČR
Luděk ČTVRTEČKA -
RAW food - živá strava
Michaela Kikalová -
Sledování hydrologicky významných toků v povodí vodní nádrže Trnávka z hlediska zátěže nutrienty
Kristýna Šulcová -
Monitoring povodí nádrže Trnávka z hlediska zátěže nutrienty
Lucie Herzigová -
Monitoring dílčího povodí vodárenské nádrže Švihov z hlediska zátěže nutrienty
Milan Vrábel