Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě. – Bc. Dagmar LUŽNÁ
Bc. Dagmar LUŽNÁ
Diplomová práce
Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.
Practical Use of Macrobiotics in Human Diet
Anotace:
Diplomová práce řeší problematiku optimálního složení stravy pro osoby s hypertenzí. Porovnává nutriční hodnoty jídelníčku lázní specializovaných na kardiovaskulární onemocnění a běžné makrobiotické stravy vzhledem k doporučeným denním dávkám jednotlivých nutrientů. Lázeňská dieta vykazuje oproti doporučeným denním dávkám mírně snížené množství energie, zejména nižší podíl sacharidů a vitaminu C { …víceAbstract:
Thesis deals with the optimal diet for people with hypertension. It compares the nutritional values of eating in the spas, which are specializing in cardiovascular diseases and common macrobiotic diet in relation to recommended daily portions for the individual nutrients. The spa diet compared to recommended daily doses shows slightly reduced amount of energy, notably lower proportion of carbohydrates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14976
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LUŽNÁ, Dagmar. Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti posouzení nutriční hodnoty stravy
Valeriya Kuznetsova -
Komparace webových stránek zaměřených na výživové hodnoty
Anna Tietzová -
Nutriční hodnota stravy v zařízeních s pečovatelskou službou
Monika KOHOUTOVÁ -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Monitoring povodí nádrže Trnávka z hlediska zátěže nutrienty
Lucie Herzigová -
Sledování hydrologicky významných toků v povodí vodní nádrže Trnávka z hlediska zátěže nutrienty
Kristýna Šulcová -
Monitoring dílčího povodí vodárenské nádrže Švihov z hlediska zátěže nutrienty
Milan Vrábel