Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci – Šárka Jonášová
Šárka Jonášová
Bachelor's thesis
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Nutritional value of oat oil and its stability against oxidation
Abstract:
Oves je jednoletá rostlina, která patří do čeledi lipnicovitých. Je zdrojem bílkovin, škrobu, nenasycených mastných kyselin, vlákniny, mikroživin a antioxidantů. Tato práce je založená na literární rešerši s cílem zhodnotit oxidační stabilitu ovesného oleje oproti ostatním obilovinám. Oves má nejvyšší obsah lipidů ze všech obilovin a je považován za dobrý zdroj polyenových mastných kyselin, přičemž …moreAbstract:
Oat is an annual plant belonging to the family of Poaceae. It is a source of protein, starch, unsaturated fatty acids, fiber, micronutrients, and antioxidants. This work is based on literature review with the aim of evaluating the oxidative stability of oat oil compared to other cereals. Oat has the highest lipid content of all cereals and is considered a good source of polyunsaturated fatty acids …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 23. 5. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JONÁŠOVÁ, Šárka. \textit{Nutriční hodnota ovesného oleje a~jeho stabilita vůči oxidaci}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/svavzc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Oves z pohledu nutriční terapie
Veronika Sodomková -
Porovnání nutriční hodnoty a stravitelnosti ovsa setého a ovsa černého
Anna Gergelová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights