Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci – Šárka Jonášová
Šárka Jonášová
Bakalářská práce
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Nutritional value of oat oil and its stability against oxidation
Anotace:
Oves je jednoletá rostlina, která patří do čeledi lipnicovitých. Je zdrojem bílkovin, škrobu, nenasycených mastných kyselin, vlákniny, mikroživin a antioxidantů. Tato práce je založená na literární rešerši s cílem zhodnotit oxidační stabilitu ovesného oleje oproti ostatním obilovinám. Oves má nejvyšší obsah lipidů ze všech obilovin a je považován za dobrý zdroj polyenových mastných kyselin, přičemž …víceAbstract:
Oat is an annual plant belonging to the family of Poaceae. It is a source of protein, starch, unsaturated fatty acids, fiber, micronutrients, and antioxidants. This work is based on literature review with the aim of evaluating the oxidative stability of oat oil compared to other cereals. Oat has the highest lipid content of all cereals and is considered a good source of polyunsaturated fatty acids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JONÁŠOVÁ, Šárka. \textit{Nutriční hodnota ovesného oleje a~jeho stabilita vůči oxidaci}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/svavzc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Oves z pohledu nutriční terapie
Veronika Sodomková -
Porovnání nutriční hodnoty a stravitelnosti ovsa setého a ovsa černého
Anna Gergelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva