Karla Bezděková

Bakalářská práce

Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích

Selected Hydrocolloids Used in Dairy Products
Anotace:
Práce popisuje obecné charakteristiky hydrokoloidů, jejich vlastnosti, rozdělení a použití. Zvláštní pozornost je věnována popisu hydrokoloidů používaných v mlékárenském prů-myslu, a to škrobu, želatině, xantanové gumě a lokustové gumě. U jednotlivých druhů hyd-rokoloidů je popsáno jejich získávání, složení, vlastnosti a použití.
Abstract:
This thesis concerns the general characteristics of hydrocolloids, their properties, distribu-tion and usage. Special attention is devoted to the description of the hydrocolloids used in the dairy industry, which are starch, gelatin, xanthan gum and locust bean gum. Each of the hydrocolloids is described in terms of its production, composition, properties and use.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Zveřejnit od: 13. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bezděková, Karla. Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích . Kroměříž, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků