Martin LIBOTOVSKÝ

Bachelor's thesis

Globální charakter anglické kulinářské terminologie se zaměřením na mluvčí českého jazyka.

The Global Character of English Culinary Vocabulary with the Focus on Czech Language Speakers.
Abstract:
Práce bude zaměřena na globální charakter anglických slov užívaných v oblasti kulinářství a jejich přejímání do dalších jazyků, v tomto případě do jazyka Českého. Autor pojedná globální charakter angličtiny, která je obecně pojímána jako lingua franca a dále se zaměří na specifickou oblast slovní zásoby v kulinářství. Bude pojednán český jazyk a jeho současný stav a vývoj vzhledem k přejímání anglické …more
Abstract:
The main objective of the thesis is to deal with English loanwords in the Czech language in the culinary field. The history of English and the Czech language is examined in the theoretical part. It explores the definition of borrowings and their reasons, also explores the loanwords, their usage, meaning, and origin of loanwords. What they are, where they come from, and from they have been borrowed …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Kateřina Šteklová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

LIBOTOVSKÝ, Martin. Globální charakter anglické kulinářské terminologie se zaměřením na mluvčí českého jazyka.. Ústí nad Labem, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakulta

JAN EVANGELISTA PURKYNĚ UNIVERSITY IN ÚSTÍ NAD LABEM

Faculty of Education

Bachelor programme / field:
Specialization in Education / AJ 1O 14