Náhradní sladidla a jejich vliv na zdraví člověka – Hana Mílová
Hana Mílová
Bakalářská práce
Náhradní sladidla a jejich vliv na zdraví člověka
Artificial sweeteners and their effect on human health
Anotace:
Tato práce je literární rešerší zabývající se náhradními sladidly, jejich rozdělením, vlastnostmi a zdravotními riziky, která jsou diskutovaným tématem. Konkrétně je práce zaměřena na aspartam, sukralózu a steviol-glykosidy.Abstract:
This bachelor thesis is in the form of literary research dealing with sweeteners, their distribution, properties and health risk for human health. This thesis is focused on aspartame, sucralose and steviol-glycosides.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 7. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mílová, Hana. Náhradní sladidla a jejich vliv na zdraví člověka. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka
Nela KÜFFNEROVÁ -
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Tereza Procházková -
Náhradní sladidla v potravinách
Dana Krejčová -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková