Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic – Bc. Tereza Gonová
Bc. Tereza Gonová
Diplomová práce
Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic
Shelf life extension of selected fresh juices with essential oils
Anotace:
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, a proto zájem o jejich konzumaci stoupá. Jelikož je doba úchovy čerstvých šťáv velmi krátká, průměrně kolem 3 dní, dochází u průmyslových výrobců šťáv i v gastronomických provozech k ekonomickým ztrátám. Současně mohou být neošetřené šťávy zdrojem přenosu patogenních bakterií nebo mykotoxinů a působit u lidí závažná zdravotní …víceAbstract:
Fresh fruit and vegetable juices can be excellent source of health-promoting substances, and therefore interest in their consumption has been increasing. The safe storage time of fresh juices is very short, on average around 3 days, because of this problem there are economic losses for industrial juice producers and in the food establishments. At the same time, untreated juices can be a source of transmission …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matěj Božik
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GONOVÁ, Tereza. \textit{Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/syjapf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra
Martin VÁGNER -
The Art of Fermentation In Cocktails: The Bartender s Perspective
Veronika Vybíralíková -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Možnosti aplikace rostlinných silic pro konzervaci potravin
Jana Králová
Název
Vložil
Vloženo
Práva