Technologické možnosti výroby ciderů a sladinových kvašených nápojů. – Bc. Jakub Sojka
Bc. Jakub Sojka
Diplomová práce
Technologické možnosti výroby ciderů a sladinových kvašených nápojů.
Technological possibilities of the production of cider and malt fermented beverages
Anotace:
Tato práce je věnována především výrobě ciderů, která v České republice v posledních letech nabírá značný rozmach. Je zde kladen důraz na výběr vhodných odrůd jablek a dále na celý technologický proces výroby od moštování, přes fermentaci a zrání až po lahvování produktů. Proces výroby je obohacen o poznatky z vinařské praxe, které by mohly být užitečným pomocníkem k dosažení prvotřídní kvality a odlišnosti …víceAbstract:
This thesis is mainly devoted to the production of cider, which has been booming in the Czech Republic in recent years. Emphasis is put on the selection of suitable varieties of apples as well as on the whole technological process of production, from fermentation and ripening to product bottling. The production process is enriched with knowledge from wine-making practices, which could be a useful aid …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva