Ekvivalentní náhrada běžných stabilizátorů pro termostabilní náplně pekárenských výrobků – Bc. Diana Soudková
Bc. Diana Soudková
Diplomová práce
Ekvivalentní náhrada běžných stabilizátorů pro termostabilní náplně pekárenských výrobků
Equivalent replacement of common stabilizers for baking stable fillings of bakery products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá termostabilními náplněmi pekárenských výrobků a stabilizátory, které se do nich přidávají. Cílem práce bylo vytvoření a testování termostabilní vanilkové náplně s použitím pektinu jako stabilizátoru. Pro srovnání bylo vytvořeno a testováno 34 různých vzorků termostabilních vanilkových náplní s refrakcí 50 °Brix, 60 °Brix a 68 °Brix. Termostabilita vzorků byla ověřena …víceAbstract:
This master thesis deals with baking stable fillings and stabilizers that are added to them. The aim of this thesis was create and test baking stable vanilla fillings with pectin as a stabilizer. For comparison 34 different samples of heat stable vanilla fillings with refraction 50 °Brix, 60 °Brix and 68 °Brix were created and tested. Baking stability of the samples was verified using a standard baking …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin