Bc. Petra Domanská

Master's thesis

Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína

Warm must stabilisation and its impact on aromatic profile of wine
Abstract:
Diplomová práce na téma Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína se zabývá možností využití zahřívání moštu u bílých moštových odrůd ‚Rulandské šedé‘ a ‚Hibernal‘. První kapitoly práce se věnují popisu složení moštu, maceraci a stabulaci moštu. Následuje experimentální část, ve které je popsán vliv teploty, času a množství kalu na kvalitu výsledného vína. Její součástí je charakteristika …more
Abstract:
The diploma thesis on Warm must stabilisation and its impact on aromatic profile of wine deals with the possibility of using warm must stabilisation in white grape varieties 'Pinot Gris' and 'Hibernal'. The first chapters of the thesis are devoted to the description of the composition of the must, maceration and stabilization of the must. The experimental chapters follow in which there is described …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Ondřej Stejskal, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty