Bc. Petra Domanská

Diplomová práce

Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína

Warm must stabilisation and its impact on aromatic profile of wine
Anotace:
Diplomová práce na téma Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína se zabývá možností využití zahřívání moštu u bílých moštových odrůd ‚Rulandské šedé‘ a ‚Hibernal‘. První kapitoly práce se věnují popisu složení moštu, maceraci a stabulaci moštu. Následuje experimentální část, ve které je popsán vliv teploty, času a množství kalu na kvalitu výsledného vína. Její součástí je charakteristika …více
Abstract:
The diploma thesis on Warm must stabilisation and its impact on aromatic profile of wine deals with the possibility of using warm must stabilisation in white grape varieties 'Pinot Gris' and 'Hibernal'. The first chapters of the thesis are devoted to the description of the composition of the must, maceration and stabilization of the must. The experimental chapters follow in which there is described …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Ondřej Stejskal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta