Ing. Roman KIMMEL

Doctoral thesis

Glukosylace 4-hydroxychinolin-2(1H)-onů - cesta k analogům některých biologicky aktivních derivátů chinolinu

Glucosylation of 4-hydroxyquinolin-2(1H)-ones - an approach to analogues of some biological active quinoline derivates
Abstract:
Předložená disertační práce se zabývá selektivní 4-O-glukosylací N-nesubstituovaných 4-hydroxychinolin-2(1H)-onů. U jedné z výchozích sloučenin byly testovány čtyři glykosylové donory, a to 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-a-D-glukopyranosylbromid, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-b-D-glukopyranosyl-acetát, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-D-glukopyranosa a 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-a-D-glukopyranosyl-trichloracetimidát, za podmínek …more
Abstract:
Presented doctoral thesis deals with the selective 4-O-glycosylation of N-unsubstituted 4-hydroxyquinolin-2(1H)-ones. Four glycosyl donors including 2,3,4,6- tetra-O-acetyl-a-D-glucopyranosyl bromide, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-b-D-glucopyranosylacetate, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-D-glucopyranose, and tetra-O-acetyl-a-D-glucopyranosyl trichloroacetimidate were tested in the case of one of starting compounds …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 10. 2010
Identifier: 18841

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 12. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KIMMEL, Roman. Glukosylace 4-hydroxychinolin-2(1H)-onů - cesta k analogům některých biologicky aktivních derivátů chinolinu. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 10. 2010

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Doctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology