Ing. Roman KIMMEL

Disertační práce

Glukosylace 4-hydroxychinolin-2(1H)-onů - cesta k analogům některých biologicky aktivních derivátů chinolinu

Glucosylation of 4-hydroxyquinolin-2(1H)-ones - an approach to analogues of some biological active quinoline derivates
Anotace:
Předložená disertační práce se zabývá selektivní 4-O-glukosylací N-nesubstituovaných 4-hydroxychinolin-2(1H)-onů. U jedné z výchozích sloučenin byly testovány čtyři glykosylové donory, a to 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-a-D-glukopyranosylbromid, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-b-D-glukopyranosyl-acetát, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-D-glukopyranosa a 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-a-D-glukopyranosyl-trichloracetimidát, za podmínek …více
Abstract:
Presented doctoral thesis deals with the selective 4-O-glycosylation of N-unsubstituted 4-hydroxyquinolin-2(1H)-ones. Four glycosyl donors including 2,3,4,6- tetra-O-acetyl-a-D-glucopyranosyl bromide, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-b-D-glucopyranosylacetate, 2,3,4,6-tetra-O-acetyl-D-glucopyranose, and tetra-O-acetyl-a-D-glucopyranosyl trichloroacetimidate were tested in the case of one of starting compounds …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 10. 2010
Identifikátor: 18841

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 12. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KIMMEL, Roman. Glukosylace 4-hydroxychinolin-2(1H)-onů - cesta k analogům některých biologicky aktivních derivátů chinolinu. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 10. 2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Doktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin