Mgr. Jiří Peter

Bakalářská práce

Obalové materiály používané v potravinářském průmyslu

Food packaging materials
Anotace:
Konvenční obalové materiály v potravinářském průmyslu čelí přicházejícím inovacím se záměrem zvýšení udržitelnosti obalového průmyslu a prodloužení údržnosti potravin. Cílem teoretické práce je popsat skupiny používaných obalových materiálů a podložit je aktuálními legislativními požadavky. Zvýšené pozornosti se dostává aktivním, inteligentním a jedlým obalům. Rešerše je uzavřena informacemi o bezpečnosti …více
Abstract:
Conventional food packaging materials face incoming innovations with intention to increase the sustainability of packaging industry a to extend the shelf life of food. Theoretical thesis focuses on describing all the possible groups of packaging materials and the current legislation required. Special attention is given to active, intelligent and edible packaging. The review concludes with information …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Martina Kosařová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin