Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace – Mgr. Hana Svobodová
Mgr. Hana Svobodová
Bachelor's thesis
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Technology of wine production by controlled and spontaneous fermentation
Abstract:
Tato práce se zabývá porovnáním spontánní a řízené fermentace z hlediska analytického a senzorického hodnocení. Výsledky jednoznačně prokazují potenciál jednotlivých metod s odrazem na koncentraci některých významných látek, které v pozitivním či negativním výsledku víno ovlivňují. Tyto závěry se dotýkají zejména spontánní fermentace. Literární část obsahuje základní informace o podmínkách řízené …moreAbstract:
This work deals with the comparison of spontaneous and controlled fermentation from the point of view of analytical and sensory evaluation. The results clearly demonstrate the potential of each method with a reflection on the concentration of some important substances that affect the wine in a positive or negative result. The literature section contains basic information on the conditions of controlled …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 21. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Radim Holešinský, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá