Bc. Adéla NOVÁKOVÁ

Bachelor's thesis

Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

Antibacterial effect of smelting salts HBS.
Abstract:
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního …more
Abstract:
With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 9. 2006
Accessible from:: 4. 9. 2006
Identifier: 2185

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 9. 2006

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

NOVÁKOVÁ, Adéla. Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 09. 2006

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 4. 9. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.