Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem). – Bc. Adéla NOVÁKOVÁ
Bc. Adéla NOVÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Antibacterial effect of smelting salts HBS.
Abstract:
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního …moreAbstract:
With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 9. 2006
Accessible from:: 4. 9. 2006
Identifier:
2185
Thesis defence
- Date of defence: 14. 9. 2006
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVÁKOVÁ, Adéla. \textit{Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2006. Available from: https://theses.cz/id/t1gyy4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
NOVÁKOVÁ, Adéla. Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 09. 2006
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 9. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Charakterizace minoritního stavu sigma podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Strukturní role elektrostatických interakcí v C-terminální doméně podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová -
Studium konformační výměny 1.1 segmentu sigma-A podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Vliv iontové síly na zbytkovou strukturu C-terminální domény pojednotky delta RNA polymerázy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová -
Vliv inokulace Trametes versicolor a Bacillus subtilis na účinnost kompostování gastroodpadu
Mariia Balycheva -
Charakterisace protilátek proti Bacillus subtilis pomocí piezoelektrického biosensoru
Linda Horáková -
Stanovení bakterie Bacillus subtilis pomocí imunosensorů s nanočásticemi
Renata Šromová -
Studium částečně orientované podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis s využitím NMR spektroskopie
Jiří Pol