Vladimíra Veselá
Bachelor's thesis
Senzoricky významné látky v kávě
Sensoric important substances in coffee
Abstract:
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá přípravou kávy, senzoricky významnými látkami v kávě, vlivu vody na chuť a aroma kávy a také úvodem do senzorické analýzy potravin a principem cuppingu. V experimentální části byla provedena senzorická analýza kávy. Byly porovnány senzorické parametry čtyř vzorků kávy, tři vzorky byly připraveny ze 100% arabiky, čtvrtý vzorek byl připraven z defektních …moreAbstract:
In the theoretical part, this bachelor's thesis deals with the preparation of coffee, sensory important substances in coffee, the effect of water on the taste and aroma of coffee, as well as an introduction to the sensory analysis of food and the principle of cupping. In the experimental part, a sensory analysis of the coffee was carried out. Sensory parameters of four coffee samples were compared …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 5. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Veselá, Vladimíra. Senzoricky významné látky v kávě. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzoricky významné látky ve včelím medu
Monika Korandová -
Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování
Lukáš Snopek -
Porovnání révových a ovocných vín z hlediska obsahu senzoricky významných látek
Petra Vagnerová -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Porovnání obsahu biologicky aktivních látek v kávě dle místa původu
Barbora Odehnalová -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová