Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských – Sylvie Ondrušíková
Sylvie Ondrušíková
Bachelor's thesis
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských
Qualitative parameters of Japanese quail eggs
Abstract:
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských jsou spjaty s jakostí a kvalitou jednotlivých vaječných složek a skořápky. Vejce, jakožto jedna z nutričně nejvýznamnějších potravin jsou charakterizována kvalitativními parametry, které hodnotí jejich nezávadnost a čerstvost. Tyto vlastnosti se dělí na vnější a vnitřní. Mezi vnější vlastnosti vajec patří hmotnost vejce, index tvaru vejce, barva skořápky …moreAbstract:
Qualitative parameters of Japanese quail eggs are associated with the quality and individual eggshells and egg components. Eggs as one of the nutritionally most important foods are characterized by qualitative parameters that evaluate their food safety and freshness. These properties are divided into external and internal. Among the external features of eggs belongs egg weight, egg shape index, shell …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
The Quest for the Holy Grail - which composite flour is the best?
Anna Pavelková -
Evaluation of life cycle and nutrient content of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Daniela Slavíková -
Nutritional content of Zambian underutilized species: The case of mahwahwa (Strychnos pungens Soler) and mahuluhulu (Strychnos cocculoides Baker)
Pavla Přinosilová -
Nutritional content of Zambian underutilized species: The case of mumosomoso (Vangueriopsis lanciflora Hiern)
Aneta Taušnerová -
Vliv skladování na obsah vybraných nutrientů v křepelčích vejcích
Daniela Piskořová -
Technologická hodnota vajec slepic nosného typu v závislosti na jejich věku
Dita Špringerová -
Kvalita vajec v závislosti na genotypu a věku nosnic
Pavlína Antošová -
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Tereza Hrozová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights