Historie a zpracování technologických postupů mléčných výrobků v mlékárně – Natálie Dobešová
Natálie Dobešová
Bakalářská práce
Historie a zpracování technologických postupů mléčných výrobků v mlékárně
Technological Processes of Dairy Products in Dairy and Its History
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá stručným výkladem mléka a jeho složením, jelikož se jedná o základní potravinu potřebnou pro zhotovení mléčných výrobků. Dále se práce zabývá především mlékárenskou technologií a technologickými postupy při výrobě mléčných produktů, které jsou nedílnou součástí našeho stravování. Práce se také soustředí na historii a zejména na druhy mléčných produktů, jež se vyrábí …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the brief milk explanation and its composition, as a staple food for dairy products making. Further, the work deals primarily with dairy technology and technological processes during dairy products treatment, which are an integral part of our diet. Further, the work is concentrated on a history and especially to dairy products species, which are produced in a specific …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ekonomika a technologie výroby mléčných produktů ve firmě XY
Mojmír ŠTANCL -
Problematika výskytu a regulace tvorby hořkých peptidů v mlékárenských technologiích
Monica Hladíková -
Bylinné extrakty v mlékárenských technologiích
Jana Krondráfová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková