Natálie Dobešová

Bakalářská práce

Historie a zpracování technologických postupů mléčných výrobků v mlékárně

Technological Processes of Dairy Products in Dairy and Its History
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá stručným výkladem mléka a jeho složením, jelikož se jedná o základní potravinu potřebnou pro zhotovení mléčných výrobků. Dále se práce zabývá především mlékárenskou technologií a technologickými postupy při výrobě mléčných produktů, které jsou nedílnou součástí našeho stravování. Práce se také soustředí na historii a zejména na druhy mléčných produktů, jež se vyrábí …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the brief milk explanation and its composition, as a staple food for dairy products making. Further, the work deals primarily with dairy technology and technological processes during dairy products treatment, which are an integral part of our diet. Further, the work is concentrated on a history and especially to dairy products species, which are produced in a specific …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Eva Vítová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin