Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny – Marie Krondlová
Marie Krondlová
Master's thesis
Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny
The application of plant-derived biologically active substances for shelf-life improvement of root vegetable
Abstract:
V současné době je kladen důraz na vysokou úroveň zpracování zemědělských produktů, speciálně na jejich lepší uchování. Zároveň je zde snaha o jejich ošetřování bez umělých chemických látek. Mezi často konzumovanou zeleninu patří kořenová, která díky různým rizikovým faktorům, jako je například poměrně dlouhé vegetační období, čelí mnoha možnostem poškození a znehodnocení. Zde tak vzniká příležitost …moreAbstract:
High level of agricultural products processing and especially better storage of products currently represent one of the hottest topics. At the same time, there is a lot of effort to grow crops without chemical substances. Root vegetables, which are consumed a lot, are prone to many harmful and damaging influences. There are several risk factors, including a long vegetation period. This creates an opportunity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRONDLOVÁ, Marie. \textit{Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/t3y1a0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Synthesis of novel types of enzyme inhibitors of nucleotide/nucleoside metabolism with potential antiparasitic and antibacterial activity
Tomáš Klejch -
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Význam kořenové zeleniny ve výživě člověka
Jan Guznar -
Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu
Jana Hrachovinová -
Analýza polyacetylenů v kořenové zelenině
Barbora Kvášová -
Sklizeň kořenových zelenin a používané mechanizační prostředky
Ludmila Zikmundová -
Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF
Linda Nezbedová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights