Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka – Kateřina Eflerová
Kateřina Eflerová
Bachelor's thesis
Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka
Chocolate as a source of compounds important for human health
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou čokolády a látkama které jsou v ní obsažené. V úvodu práce je seznámení s historií a kakaovníkem, který je velmi důležitý pro samotnou výroby čokolády. Dále jsou podrobněji popsány vstupní ingredience při výrobě čokolády a výroba jako taková. Nejdůležitějšími vstupními ingrediencemi jsou kakaové máslo, cukr a kakaová hmota. Své místo v práci zaujímají také látky …moreAbstract:
This thesis deals with the production of chocolate and substance which are containing there in. In the beginning is acquaint with the history and cacao, which is very important for chocolate process. The following are described input ingredients in the production of chocolate and production as such. The most important input ingredients are cocoa butter, sugar and cocoa mass. Their Place have a substance …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2011
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
EFLEROVÁ, Kateřina. \textit{Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka} Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/t48rp2/. [cit. 2024-03-29].
The right form of listing the thesis as a source quoted
Eflerová, Kateřina. Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku
Iveta Černošková -
Stanovení obsahu polyfenolů v základních potravinách a stanovení velikosti jejich příjmu v české populaci
Zuzana VOŘÍŠKOVÁ -
Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Barbora Kadavá -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová