Barbora Hrazdírová
Bachelor's thesis
Vliv zralosti ovoce na kvalitu kompotů
The influence of ripeness fruit to the compotes quality
Abstract:
V bakalářské práci bylo popsáno rozdělení ovoce, jeho látkové složení, konzervárenské zpracování a zdravotní rizika plynoucí při použití nekvalitní suroviny. Pro praktický pokus byly vybrány dvě odrůdy meruněk (Leskora, Tomcot), které byly sklizené ve třech různých stupních zralosti. V čerstvém stavu byla u plodů stanovena hmotnost pecky a plodu, šířka, výška a tloušťka plodu, index tvaru, podíl pecky …moreAbstract:
In this thesis was described the sort of fruit, its material composition, the processing of canning and health risks associated with using materials of poor quality. The practical experiment was made with two varieties of apricots (Leskora, Tomcot) which were harvested at three different stages of maturity. The fresh fruit was determined by the weight of the cores and the fruit, width, height and the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Anna Němcová
- Reader: Tomáš Kiss, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Konzervárenské zpracování vybraných odrůd meruněk
Barbora Hrazdírová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights