Vliv zralosti ovoce na kvalitu kompotů – Barbora Hrazdírová
Barbora Hrazdírová
Bakalářská práce
Vliv zralosti ovoce na kvalitu kompotů
The influence of ripeness fruit to the compotes quality
Anotace:
V bakalářské práci bylo popsáno rozdělení ovoce, jeho látkové složení, konzervárenské zpracování a zdravotní rizika plynoucí při použití nekvalitní suroviny. Pro praktický pokus byly vybrány dvě odrůdy meruněk (Leskora, Tomcot), které byly sklizené ve třech různých stupních zralosti. V čerstvém stavu byla u plodů stanovena hmotnost pecky a plodu, šířka, výška a tloušťka plodu, index tvaru, podíl pecky …víceAbstract:
In this thesis was described the sort of fruit, its material composition, the processing of canning and health risks associated with using materials of poor quality. The practical experiment was made with two varieties of apricots (Leskora, Tomcot) which were harvested at three different stages of maturity. The fresh fruit was determined by the weight of the cores and the fruit, width, height and the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Anna Němcová
- Oponent: Tomáš Kiss, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Konzervárenské zpracování vybraných odrůd meruněk
Barbora Hrazdírová
Název
Vložil
Vloženo
Práva