Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách – Bc. Kristína Tocíková
Bc. Kristína Tocíková
Master's thesis
Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
Detection of Genetically Modified Organisms in Food and Food Raw Materials
Abstract:
Teoretická část této práce je zaměřená na geneticky modifikované organizmy (GMO), potraviny obsahujíci GMO a metody k detekci GMO. Na detekci přítomnosti a množství geneticky modifikovaných organizmů v zemědělských plodinách a potravinách bylo vyvinuto mnoho analytických kvantitatívních a kvalitatívních metod. Najpoužívanější metodou k detekci GMO je PCR metoda. Cílem experimentálni části této práce …moreAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis is focused on genetically modified organisms (GMOs), genetically modified food and methods to detect GMOs. Many analytical methods, qualitative and quantitative, have been developed to determine the presence and amount of genetically modified organisms (GMOs) in agricultural crops and foods. The most widely used method to detect GMOs is the PCR method. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TOCÍKOVÁ, Kristína. \textit{Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/t6oi1a/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Tocíková, Kristína. Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Geneticky modifikované organizmy v akvakultuře
Adam Brázda -
Geneticky modifikované organizmy v akvakultuře
Jakub Palička -
Geneticky modifikované organizmy v potravinách
Romana Košíková -
Pôsobenie slovenských neštátnych aktérov v oblasti geneticky modifikovaných organizmov na národnej a nadnárodnej úrovni
Veronika Gálová -
Tvorba legislatívnych predpisov v EÚ v oblasti geneticky modifikovaných organizmov z hľadiska vplyvu záujmových skupín na tento proces
Samuel Mišík -
Vliv geneticky modifikované kukuřice exprimující toxin Cry3Bb1 na necílové organizmy.
Zdeňka SVOBODOVÁ -
Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky
Hana MACHÁČKOVÁ -
Geneticky modifikované obiloviny
Veronika OTÁHALOVÁ