Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách – Bc. Kristína Tocíková
Bc. Kristína Tocíková
Master's thesis
Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
Detection of Genetically Modified Organisms in Food and Food Raw Materials
Anotácia:
Teoretická část této práce je zaměřená na geneticky modifikované organizmy (GMO), potraviny obsahujíci GMO a metody k detekci GMO. Na detekci přítomnosti a množství geneticky modifikovaných organizmů v zemědělských plodinách a potravinách bylo vyvinuto mnoho analytických kvantitatívních a kvalitatívních metod. Najpoužívanější metodou k detekci GMO je PCR metoda. Cílem experimentálni části této práce …viacAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis is focused on genetically modified organisms (GMOs), genetically modified food and methods to detect GMOs. Many analytical methods, qualitative and quantitative, have been developed to determine the presence and amount of genetically modified organisms (GMOs) in agricultural crops and foods. The most widely used method to detect GMOs is the PCR method. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOCÍKOVÁ, Kristína. \textit{Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/t6oi1a/.
Jak správně citovat práci
Tocíková, Kristína. Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Geneticky modifikované organizmy v akvakultuře
Adam Brázda -
Geneticky modifikované organizmy v akvakultuře
Jakub Palička -
Geneticky modifikované organizmy v potravinách
Romana Košíková -
Pôsobenie slovenských neštátnych aktérov v oblasti geneticky modifikovaných organizmov na národnej a nadnárodnej úrovni
Veronika Gálová -
Tvorba legislatívnych predpisov v EÚ v oblasti geneticky modifikovaných organizmov z hľadiska vplyvu záujmových skupín na tento proces
Samuel Mišík -
Vliv geneticky modifikované kukuřice exprimující toxin Cry3Bb1 na necílové organizmy.
Zdeňka SVOBODOVÁ -
Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky
Hana MACHÁČKOVÁ -
Geneticky modifikované obiloviny
Veronika OTÁHALOVÁ