Bc. Zdenka KUCEKOVÁ

Bachelor's thesis

Stanovení vitamínu C v brokolici

The determination of vitamin C in brocoli
Abstract:
Cieľom tejto práce bolo vyizolovať a stanoviť obsah vitamínu C v brokolici pri rôznych tepelných úpravách. Vitamín C bol stanovovaný v brokolici čerstvej, v brokolici varenej vo vode po dobu 10 a 15 minút a v brokolici parenej po dobu 10 a 15 minút. K stanoveniu vitamínu C bola použitá metóda HPLC{--}ECD.
Abstract:
The aim of this work was to isolate and measure the content of vitamin C in brocoli at various thermal conditions. Vitamin C was maesured in fresh brocoli, brocoli boiled in water for 10 and 15 minutes and brocoli steamed for 10 and 15 minutes. The HPLC-ECD method has been used for measuring vitamin C.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2007
Accessible from:: 4. 6. 2007
Identifier: 5389

Thesis defence

  • Date of defence: 18. 6. 2007
  • Supervisor: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KUCEKOVÁ, Zdenka. Stanovení vitamínu C v brokolici. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.