Bc. Zdenka KUCEKOVÁ
Bachelor's thesis
Stanovení vitamínu C v brokolici
The determination of vitamin C in brocoli
Abstract:
Cieľom tejto práce bolo vyizolovať a stanoviť obsah vitamínu C v brokolici pri rôznych tepelných úpravách. Vitamín C bol stanovovaný v brokolici čerstvej, v brokolici varenej vo vode po dobu 10 a 15 minút a v brokolici parenej po dobu 10 a 15 minút. K stanoveniu vitamínu C bola použitá metóda HPLC{--}ECD.Abstract:
The aim of this work was to isolate and measure the content of vitamin C in brocoli at various thermal conditions. Vitamin C was maesured in fresh brocoli, brocoli boiled in water for 10 and 15 minutes and brocoli steamed for 10 and 15 minutes. The HPLC-ECD method has been used for measuring vitamin C.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2007
Accessible from:: 4. 6. 2007
Identifier:
5389
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KUCEKOVÁ, Zdenka. Stanovení vitamínu C v brokolici. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.