Označení trvanlivosti a plýtvání potravinami v ČR – Barbora Černá
Barbora Černá
Diplomová práce
Označení trvanlivosti a plýtvání potravinami v ČR
Food Date Labels and Food Waste in the Czech Republic
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou plýtvání potravinami s prošlým datem trvanlivosti. Cílem práce je zjistit, jak různé generace českých spotřebitelů vnímají data trvanlivosti na obalech potravin a jak toto vnímání souvisí právě s plýtváním. Za tímto účelem byl na vzorku 28 respondentů dvou různých věkových kategorií proveden výzkum pomocí triangulace dvou kvalitativních metod – deníkových záznamů …víceAbstract:
The topic of this diploma thesis is the issue of consumer food waste due to expiration dates. The goal of the thesis is to discover how different generations of Czech consumers understand food date labels and how does this understanding influence food waste. To achieve this goal, research in the form of triangulation of two qualitative methods – a food waste diary followed up by in-depth interviews …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 11. 2020
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/83578
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2021
- Vedoucí: Zuzana Chytková
- Oponent: Jaroslav Pašmik
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/83578
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program:
Management
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie nefiltrovaných piv z minipivovarů a malých pivovarů a možnosti prodloužení trvanlivosti
Jolana Janíková -
Slevové akce a jejich vliv na chování spotřebitelů při nákupu potravin v kontextu plýtvání potravinami
Marek Brodský -
Chování spotřebitele v oblasti plýtvání potravin - komparace ČR a Spojeného království
Barbora Kučerová -
Nákupní chování spotřebitele a plýtvání potravinami. Umístění ovoce a zeleniny v nákupním vozíku.
Karla Mičkerová -
Chování spotřebitele v oblasti plýtvání potravinami
Šárka Hlahůlková -
Plýtvání potravinami na úrovni spotřebitelů v ČR
Petra Baarová -
Analýza chování spotřebitelů pomocí dat z šetření Potraviny 2022
Vitaliia Kubaichuk -
Postoje vybrané skupiny spotřebitelů k plýtvání potravinami
František Šmolík