Význam indické národní gastronomie – Zlata Růžičková
Zlata Růžičková
Bakalářská práce
Význam indické národní gastronomie
The Sence of national Indian gastronomy
Anotace:
Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna …víceAbstract:
The Thesis handle about the Indian gastronomy. The theoretical part introduceces India and it's position in the world tourism, it's history and influences of the history on the gastronomy. Next part introduces basic foodstuffs, differences between indian regions, religion restrictions and the etiquette of indian dining. The practical part evaluates Indian gastronomy in Prague. There is one chosen restaurant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 11. 2008
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/15511
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2009
- Vedoucí: Lena Mlejnková
- Oponent: Jarmila Netková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/15511
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Vzdělávání a zvyšování kvalifikace v oblasti služeb (hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch)
Olga Knekht -
Gastronomie jako nástroj rozvoje cestovního ruchu
Karina Zaitseva -
Rybářské eventy ve světle gastronomie a cestovního ruchu
Zuzana Nešetřilová -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Propojení gastronomie zemí V4 do kulturní stezky
Adam Mezihorák -
Gastronomie a cestovní ruch - zájezdy pro gurmány
Tatiana Agafontseva -
Etické problémy příjezdového cestovního ruchu v oblasti gastronomie s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem klientů.
Vanessa van Bebber