Bc. Magdalena Petrová

Master's thesis

Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků

Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products
Abstract:
Diplomová práce „Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků“ navazuje na bakalářskou práci a zabývá se využitím kvasů pro přípravu bezlepkového pečiva. Popisuje celiakii, její projevy a způsob léčby, kterým je vyřazení všech potravin obsahujících lepek z jídelníčku. Dále se práce zaměřuje na suroviny používané pro výrobu bezlepkových kvasů, způsob přípravy kvasů …more
Abstract:
This thesis „Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products“ is a continuation of the bachelor thesis and deals with the use of sourdough for the preparation of gluten-free bakery products. It describes celiac disease, its manifestations and treatment, which menas to eliminate all foods containing gluten from the diet. The work also focuses on the raw …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic